c S
Ljubljansko upravno enoto bo kot v. d. vodil Bojan Bunc 04.12.2018 11:06 Ljubljana, 04. decembra (STA) - Ljubljansko upravno enoto od ponedeljka kot vršilec dolžnosti načelnika vodi Bojan Bunc. Sredi novembra je namreč z mesta načelnika zaradi stavke zaposlenih odstopil Lovro Lončar. Stavka je sicer na nedoločen čas zamrznjena oziroma preložena, so povedali na ministrstvu za javno upravo.

Delo ljubljanske upravne enote je v sredini novembra zaznamovala stavka zaposlenih, ki so bili kritični do ureditve delovnega časa. Opozorili so, da morajo zaposleni na okencih zaradi velikega navala strank na delovnem mestu ostati tudi več ur po koncu delovnega časa, saj morajo obravnavati vse stranke, ki jih obiščejo v času uradnih ur. Zato so 12. novembra začeli z stavko, v času katere so delo končali ob koncu uradnih ur, ob 18. uri, ne glede na število čakajočih.

Ker pogovori med zaposlenimi in vodstvom niso bili uspešni, je 15. novembra z mesta načelnika odstopil Lončar. Ob tem je povedal, da je odstop njegova osebna odločitev in ne pomeni odgovornosti za nastali položaj. 26. novembra so nato zaposleni stavko zamrznili oziroma prekinili za nedoločen čas. Kot so takrat sporočili z ministrstva, naj bi pogajanja nadaljevali potem, ko bo imenovan v. d. načelnika upravne enote.