c S
Na kratko iz gospodarstva 04.12.2018 07:25 Ljubljana, 03. decembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Bonitetna agencija A. M. Best je Zavarovalnici Triglav in pozavarovalnici Triglav Re ob rednem letnem pregledu ponovno potrdila bonitetno oceno finančne moči A (odlično) in bonitetno oceno kreditne sposobnosti izdajatelja a. Bonitetni oceni za obe družbi imata stabilno srednjeročno napoved. Po navedbah agencije potrditev visoke ocene izraža dobro poslovanje Skupine Triglav, njeno zelo trdno kapitalsko ustreznost in ustrezno upravljanje s tveganji, so danes sporočili iz Triglava.

Bonitetna agencija A. M. Best je novembra ob rednem letnem pregledu Savi Re izboljšala bonitetno oceno finančne moči na A (odlično) in kreditno bonitetno oceno izdajatelja na a. Obe oceni imata stabilno srednjeročno napoved. Finančni položaj je ocenjen kot zelo močan, poslovanje kot močno, vpliv profila poslovanja na bonitetno oceno kot nevtralen, sistem upravljanja tveganj pa je primeren glede na sestavo skupine, so prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočili iz Save Re.

Direktor direkcije za infrastrukturo Damir Topolko, župan občine Pivka Robert Smrdelj in direktor podjetja Asfalti Ptuj Boštjan Duronjič so danes podpisali pogodbo za ureditev para avtobusnih postajališč in gradnjo zavijalnih pasov na državni cesti Postojna-Pivka pri Selcah. Vrednost del znaša 301.234 evrov, rok dokončanja je 240 dni po podpisu pogodbe. Dela se bodo predvidoma začela po novem letu, so sporočili iz občine.

Na zadnji dan novembra je bilo v registru imetnikov delnic Krke, ki ga vodi KDD, skupno število vseh izdanih delnic 32.793.448, skupno število lastnih delnic 849.628 oz. 2,591 odstotka izdanih delnic in skupno število delnic z glasovalno pravico 31.943.820, je Krka danes sporočila prek spletne strani Ljubljanske borze.

Union hoteli so prejšnji teden na Ljubljanski borzi kupili 1905 lastnih delnic po 21,60 evra za delnico in število lastnih delnic povečali na 13.034 delnic, kar predstavlja 0,7266 odstotka vseh izdanih delnic. V registru imetnikov delnic Union hotelov, ki ga vodi KDD, je bilo konec novembra skupno število vseh izdanih delnic 1.793.869, skupno število lastnih delnic 13.034 oz. 0,7266 odstotka vseh izdanih delnic in skupno število delnic z glasovalno pravico 1.780.835, je danes objavljeno na spletni strani Ljubljanske borze.