c S
Velenjska občina nadaljuje prodajo zemljišč v poslovni coni Stara vas 01.12.2018 15:20 Velenje, 01. decembra (STA) - Velenjska občina nadaljuje z ukrepi za spodbujanje podjetništva. V ta namen se je občina odločila za prodajo treh sklopov zemljišč skupne velikosti 7550 kvadratnih metrov v poslovni coni Stara vas. Zemljišča, namenjena za nadaljnji razvoj podjetništva v občini, prodajajo po ceni 41 evrov za kvadratni meter komunalno opremljenega zemljišča.

Velenjska občina je za spodbujanje podjetništva v letu 2016 s spremembo odloka o odmeri komunalnega prispevka že predpisala delne oprostitve komunalnega prispevka za gradnjo določenih nestanovanjskih stavb. Za območje poslovne cone Stara vas pa je v veljavi odlok o odmeri komunalnega prispevka, ki je še posebej spodbudno naravnan. Prijava na razpis za nakup omenjenih zemljišč pa je možna do 21. decembra, so sporočili z velenjske občine.

Občina je novembra pridobila gradbeni dovoljenji za gradnjo druge faze gospodarske javne infrastrukture na območju poslovne cone Stara vas, ki bo omogočila širitev cone in gradnjo novih poslovnih objektov. Vrednost projekta ocenjujejo na skoraj milijon evrov, višino sofinanciranja pa predvidevajo v višini več kot 800.000 evrov.

Velenjska občina bo lahko s pridobljenimi gradbenimi dovoljenji nadaljevala s širitvijo poslovne cone v Stari vasi v velikosti okoli 19.000 kvadratnih metrov. Predvidena je širitev osrednjega dela in severovzhodnega dela poslovne cone, so sporočili z velenjske občine.

S pridobljenim gradbenim dovoljenjem za osrednji del poslovne cone se bo velenjska občina prijavila na razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru regionalnega razvojnega programa Dogovor za razvoj regij. Za potrebe razpisa že pripravljajo investicijsko dokumentacijo.

Vrednost projekta ocenjujejo na 985.760 evrov. V primeru uspešne prijave in odobritve sredstev predvidevajo, da bodo stroški sofinancirani v višini 808.000 evrov, občinska sredstva pa so predvidena v višini 177.760 evrov.

Z izgradnjo poslovne cone Stara vas želi velenjska občina podjetnikom zagotavljati primerne pogoje za ustvarjanja novih delovnih mest z višjo dodano vrednostjo ter omogočati nadaljnjo rast in razvoj podjetništva v občini. S prvimi postopki vzpostavitve poslovne cone pa so pričeli leta 2015, že lani so namenu predali 9500 kvadratnih metrov urejenega zemljišča s 13.300 kvadratnih metrov pripadajočo komunalno-cestno infrastrukturo.