c S
Union hoteli sredi naložbenega cikla 01.12.2018 20:10 Ljubljana, 01. decembra (STA) - Družba Union hoteli, pod okrilje katere spadajo štirje ljubljanski hoteli, je sredi naložbenega cikla. V teku sta tako prenovi hotelov Lev in Central, prva vredna 4,5 milijone evrov, druga pa tri milijone evrov. V prihodnjem letu naj bi se začela tudi prenova najbolj znanega od četverice hotelov, Grand hotela Union.

Hotel Lev na vogalu Gosposvetske ceste in Vošnjakove ulice ima trenutno 195 hotelskih sob, vključno z 22 posodobljenimi premier sobami, ki so jih pridobili aprila. Po končani obnovi, ki je stekla na začetku novembra in naj bi se končala predvidoma konec maja prihodnje leto, jih bo imel 209, so povedali v družbi Union hoteli. Prenovili bodo skupno 78 sob v petih nadstropjih. Zasnova prenove sob je delo dunajskega arhitekturnega biroja BWM.

Poteka tudi prenova skupnih prostorov hotela z recepcijo in novim bistrojem s pogledom na prenovljeno Gosposvetsko cesto. Novo podobo bo dobila tudi zajtrkovalnica hotela, ki jo bodo tudi povečali.

Kot poudarjajo v Union hotelih, pri prenovi stavijo na duh začetkov hotela v 60. letih prejšnjega stoletja, tako da naj bi prenovljeni hotel izžareval sodobno eleganco z retro pridihom. Temu bo sledila tudi nova grafična podoba hotela.

Zaključek prenove je predviden za konec pomladi 2019, okvirna vrednost investicije je 4,5 milijonov evrov.

Z novembrom se je začela še prenova Central hotela na Miklošičevi cesti. Ta bo s 74 sob prešel na 90, prenova pa poteka v dveh sklopih. Prva se navezuje na šesto nadstropje, ki bo po novem zasnovano kot osrednji prostor za druženje z barom v smislu velike dnevne sobe s tabureji in naslanjači in večnamenskim prostorom za sodelo. Drugi sklop so hotelske sobe, arhitekturno zasnovo njihove prenove pa so zaupali Smiljanu Buzetiju iz arhitekturne pisarne D plan. Okvirna investicija prenove hotela je tri milijone evrov.

V Union hotelih kot eno od novosti Central hotela izpostavljajo uvedbo nove mobilne aplikacije, ki bo omogočala mobilno prijavo in odjavo gosta, vključno z možnostjo mobilnega plačila. Kot poudarjajo v družbi, gre za edinstveno tovrstno aplikacijo v Sloveniji. Gostje bodo prek mobilnega telefona dobili mobilni ključ, kar bo odpravilo čakalni čas za prijavo in odjavo. Še vedno pa bo v hotelu gostom na voljo tudi osebje.

Vnovično odprtje Central hotela v novi podobi je prav tako predvideno za pomlad 2019.

V Union hotelih se zavedajo tudi pomena najbolj znanega hotela iz njihovega portfelja, Grand hotela Union, ki je vrata gostom odprl leta 1905. V prihodnjem letu je zanj predviden začetek projektiranja preureditve javnih prostorov in hotelskih sob, dela pa naj bi se začela v novembru.

Union hoteli so turistični del holdinga AMH, v katerega se je preoblikovala nekdanja skupina ACH.