c S
RRC do vseh preostalih delnic Pomurskih mlekarn 01.12.2018 20:10 Murska Sobota, 01. decembra (STA) - Družba RRC računalniške storitve je v prevzemni ponudbi za Pomurske mlekarne, ki je trajala od 3. oktobra do 30. novembra, pridobila vseh 39,38 odstotka delnic, ki jih še ni imela v lasti. Za delež je odštela 1,6 milijona evrov.

Prevzemno ponudbo je sprejelo šest delničarjev, ki so imeli v lasti 548.282 delnic, kar so vse preostale delnice, ki jih RRC ob objavi ponudbe še ni imel v lasti, je razvidno iz današnje objave v časniku Delo.

Prevzemnik je za delnico ponujal 2,99 evra, tako da je za 39,38-odstotni delež odštel 1,64 milijona evrov.

Družba RRC avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina je 60,62-odstotni lastniški delež v Pomurskih mlekarnah kupila od Delavske hranilnice oz. njene odvisne družbe DH-Storitve.

Tomažin je potem, ko je konec avgusta prevzel direktorsko mesto v Pomurskih mlekarnah, septembra povedal, da je družba v prvem polletju poslovala podobno kot lani in da glede na tekoča gibanja ocenjuje, da bodo do konca leta uresničili letošnji poslovni načrt.

Kakšnih večjih sprememb pri usmeritvah družbe Tomažin ne načrtuje. Njegova vizija nadaljnjega razvoja Pomurskih mlekarn, ki so konec 2017 zaposlovale nekaj več kot 130 ljudi, sovpada z vizijo mlekarne, ta pa je, da družba ostane eden od nosilcev živilskopredelovalne industrije v severovzhodni Sloveniji in eden od stebrov slovenske mlekarske industrije, je navedel.