c S
Družini prijaznih postalo še 24 podjetij in organizacij 30.11.2018 15:24 Ljubljana, 30. novembra (STA) - Ekvilib inštitut je podelil certifikate Družini prijazno podjetje 24 podjetjem, od tega sta dve podjetji prejeli osnovni, 22 pa polni certifikat. Današnja podelitev je sovpadala z akcijo Dan Delo Družina, ko v inštitutu podjetja, organizacije in njihove zaposlene spodbujajo, da gredo pravočasno, torej po vseh oddelanih urah, domov.

Kot so sporočili iz Ekvilib inštituta, sta nova nosilca osnovnih certifikatov Družini prijazno podjetje Iskratel in Prva osebna zavarovalnica. Polne certifikate pa so prejeli Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna, Dars, Elektro Celje, Elektro Maribor, Generali zavarovalnica, Grieshaber logistika, Mlekarna Celeia, Psihiatrična bolnišnica Begunje, Sberbank banka, Skupina Kolektor, Splošna bolnišnica Jesenice, Terme Maribor, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča in Žale.

Certifikat Družini prijazno podjetje je po pojasnilih inštituta princip organizacijskega upravljanja, "ki zagotavlja kratkoročne in dolgoročne pozitivne učinke usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih". Ti se, kot so zapisali, med drugim kažejo v zmanjšanju fluktuacije, kvote bolniških odsotnosti, kvote nege, števila nezgod ter večanju zadovoljstva, motivacije in pripadnosti zaposlenih, kar prinaša jasne pozitivne ekonomske učinke.

Do danes se je v projekt certificiranja vključilo že preko 260 slovenskih podjetij in organizacij. Ekvilib Inštitut sicer certifikat Družini prijazno podjetje podeljuje skupaj z ministrstvom za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti.