c S
Žiher hiše z novo proizvodno halo v Ormožu 30.11.2018 10:07 Ormož, 30. novembra (STA) - Podjetje Žiher hiše, ki zaposluje okoli 90 ljudi in se ukvarja z gradnjo montažnih hiš, danes zaradi rasti podjetja in povečanega obsega dela v Ormožu odpira novo proizvodno halo. Kot so za STA pojasnili v podjetju, je naložba vredna 1,7 milijona evrov, za njo so zagotovili polovico lastnega denarja, ostalo so financirali s kreditom.

Družinsko podjetje, ki je svoja vrata odprlo že leta 1983, v Ljubljani pa imajo od leta 2011 tudi svoj razstavni salon montažnih hiš in parketov, bo s pomembno naložbo pridobilo boljše možnosti za lastno proizvodnjo montažnih hiš, s čimer bodo povečali proizvodne zmogljivosti in pridobili dodatne skladiščne prostore.

Z investicijo so si povečali tudi možnosti širitve na tuje trge, predvsem ciljajo na Nemčijo, to pa bo, kot dodajajo v podjetju s sedežem v Moškanjcih, omogočilo dodatno zaposlovanje.

Žiher hiše so lani beležile dobrih 8,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, leto pa so sklenili z 230.000 evro čistega dobička. Kot poudarjajo ob tem, v zadnjih treh letih beležijo rast prihodkov za okoli 30 odstotkov, v prihodnjih letih pa načrtujejo dodatno zmerno rast proizvodnje.