c S
Organi pregona zaradi suma pranja denarja s hišnimi preiskavami nad Deutsche Bank 29.11.2018 12:34 Frankfurt, 29. novembra (STA) - Nemški preiskovalci iščejo dokaze o morebitnem pranju denarja v tamkajšnji največji banki Deutsche Bank. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so preiskali več pisarn tamkajšnjih zaposlenih.

Skupno je v današnjih preiskavah sodelovalo 170 ljudi, med njimi zaposleni v tožilstvu, na policiji, uradu za preprečevanje davčnih goljufij ter nemškem zveznem kriminalističnem uradu (BKA).

Po poročanju dpa so hišne preiskave potekale na več lokacijah, tudi na sedežu Deutsche Bank. Iz tožilstva so sporočili, da je šlo za šest hišnih preiskav, ki so jih opravili v Frankfurtu, Eschbornu in Gross-Umstadtu.

Organi pregona preiskujejo sum, da so zaposleni v Deutsche Bank komitentom pomagali pri odpiranju računov v t.i. davčnih oazah. Kot dodaja dpa, v tožilstvu sumijo, da so komitenti banke premoženjske korist, pridobljene iz kaznivih dejanj, prenesli na račune največje nemške banke, ta pa jih ni označila oz. preverila kot potencialne primere pranja denarja.