c S
Salus za delnico Sanolaborja ponuja 700,35 evra 29.11.2018 10:05 Ljubljana, 29. novembra (STA) - Veletrgovec z zdravili in drugimi farmacevtskimi izdelki Salus je danes objavil prevzemno ponudbo za 10.651 delnic Sanolaborja, ki jih še nima v lasti, za vsako pa je pripravljen plačati 700,35 evra. Toliko je namreč plačal za delnico, ko je prišel do približno 58-odstotnega lastništva Sanolaborja. Ponudba se izteče 27. decembra.

Pogodba, ki jo je Salus maja sklenil s prodajalci okoli 58-odstotnega deleža Sanolaborja, ima odložni pogoj - povečanje lastništva na 75 odstotkov. To je tudi meja za prag uspešnosti ponudbe.

"Vse pogodbe, ki so sklenjene s sprejemom te prevzemne ponudbe, so sklenjene pod odložnim pogojem, ki nastopi, če je prag uspešnosti ponudbe dosežen, in pod razveznim pogojem, ki nastopi, če prag uspešnosti ni dosežen," piše v prevzemni ponudbi, objavljeni v časniku Delo in na spletni strani Ljubljanske borze.

Sanolaborjev kapital je razdeljen na 25.478 delnic, Salus jih ima v lasti 14.827 oz. 58,20 odstotka vseh delnic. Prevzemna ponudba se nanaša na preostalih 41,80 odstotka ali 10.651 delnic, ki jih še nima v lasti. Za vsako delnico Salus ponuja plačilo v denarju.

Salus je prodajno pogodbo z lastniki omenjenega deleža Sanolaborja sklenil maja, julija so nakup potrdili delničarji Salusa, septembra je koncentracijo odobrila tudi agencija za varstvo konkurence. Salus je delnice po tej pogodbi pridobil sredi novembra.

Salus se je ob podpisu omenjene pogodbe in določitvi praga uspešnosti prevzema zavezal, da bo v primeru uspešnega prevzema v daljšem časovnem obdobju ohranjal veljavnost blagovne znamke Sanolaborja in jo tudi uporabljal, da ne bo izvedel statusnih sprememb ciljne družbe, tako da bo ohranil njeno matično številko in firmo.

Salus je obvladujoča družba v skupini Salus, v kateri so še Salus Veletrgovina, Carso, Nensi, Medika Internacional, Carso Internacional Skopje in Carso Cro Zagreb.

Sanolabor je eno večjih slovenskih podjetij za veleprodajo in trženje na področju zdravstva, industrije, znanosti in šolstva. Najpomembnejši izdelki v prodajnem programu so medicinski pripomočki, medicinska in bolniška oprema, potrošni materiali in oprema za laboratorije, zdravila, izdelki za osebno zaščito ter dentalni izdelki.