c S
Na kratko iz gospodarstva 27.11.2018 17:09 Ljubljana, 27. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec se je udeležila tretjega Agrobiznisovega tehnološko investicijskega foruma z naslovom Nove tehnologije v kmetijstvu, ki ga je organiziral časnik Finance v okviru projekta Agrobiznis. Ministrica je v svojem govoru poudarila, da kmetovanje z uporabo sodobnih tehnologi odpira veliko možnosti za razvoj različnih komercialnih orodij, ki bodo pripomogla k ekonomsko bolj učinkoviti in konkurenčnejši kmetijski pridelavi, so sporočili z ministrstva.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je na spletni strani objavila vabilo k oddaji nezavezujočih ponudb za nakup nepremičnin Ladjedelnice Izola. Gre za nepremičnine oz. 26 pozidanih zemljišč v skupni izmeri 42.054 kvadratnih metrov. Starejši ladjedelniški in industrijski objekti so primerni za rušenje, zemljišča pa so lahko dostopna in komunalno opremljena, še dodaja DUTB. Rok za sprejem nezavezujočih ponudb je do vključno 15. januarja.

V Mariboru je potekala skupščina Zavarovalnice Sava. Delničarji so potrdili manjše spremembe statuta družbe, med drugim da se angleška firma družbe glasi Sava Insurance Company, kaže zapisnik skupščine, objavljen na spletnih straneh Ajpesa.

Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) Kristjan Verbič se te dni udeležuje mednarodne investitorske konference, ki jo v nemškem Wiesbadnu organizirata Nemško združenje delničarjev (DSW) in Evropska federacija investitorjev in uporabnikov finančnih storitev, so sporočili iz VZMD. Verbič je že v ponedeljek na konferenci predstavil program Delniška opora, ki ga izvaja VZMD, ter pri tem izpostavil dosedanje dosežke in potencial tudi v širšem evropskem kontekstu.

Okrožno sodišče v Novi Gorici je soglašalo, da stečajna upraviteljica Euroinvesta Branka Remškar dokonča prodajo nepremičnin v poslovno-stanovanjskem objektu Eda center v Novi Gorici Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki so bile zaradi različnih ovir lani poleti izvzete iz prodaje na dražbi. Posamezni podzemni trgovsko-storitveni, arhivski, kletni in parkirni prostori za poslovni del bodo postale last DUTB, saj so bile odpravljene ovire za razpolaganje z njimi, če na omenjeni sklep sodišča ne bo pritožbe, izhaja iz objave na spletni strani Ajpesa.

Član uprave Petrola Rok Vodnik je v četrtek na Ljubljanski borzi pridobil 50 Petrolovih delnic po ceni 319 evrov za delnico, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Petrola.