c S
Na kratko iz gospodarstva 24.11.2018 22:43 Ljubljana, 23. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ljubljanska borza je sporočila, da je v četrtek v partnerstvu z NLB in češkim investicijskim podjetjem Wood & Co. preko spletne platforme GoToWebinar organizirala zadnji, četrti webcast v letošnjem letu v sklopu predstavitve slovenskih borznih družb. Vabilu so se tokrat odzvala podjetja Petrol, Zavarovalnica Triglav in Pozavarovalnica Sava. Dogodek so spremljali investitorji iz Hrvaške, Cipra, Estonije, Malte, Srbije, Švedske, Velike Britanije in Slovenije.

Rudnik Trbovlje-Hrastnik (RTH) je na spletni strani objavil obvestilo o javnem zbiranju ponudb za prodajo nepremičnin na področju separacije Trbovlje. Tam prodaja poslovno industrijsko stavbo s skladišči in zemljišči. Zainteresirani morajo ponudbo oddati do 11. decembra do 12. ure.

Družba Sij je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila, da je danes sklenila posojilno pogodbo z družbo Dilon v višini 300.000 evrov in z zapadlostjo konec avgusta 2019. Dano posojilo je skladno s pogojem prospektov o uvrstitvi obveznic družbe Sij z oznako SIJ4 in SIJ5 na borzo, so dodali.