c S
Predstavništvo STO v Nemčiji z novim vodstvom 26.11.2018 07:25 Ljubljana, 25. novembra (STA) - Slovenska turistična organizacija (STO) ima novo vodjo predstavništva v Nemčiji za mandatno obdobje 2019-2022. To mesto bo s 1. januarjem prihodnjega leta zasedla Rebeka Kumer Bizjak, so pred dnevi sporočili z STO.

Kumer Bizjakova je na STO zaposlena 10 let, v turizmu pa ima več kot 15 let izkušenj. Na STO je doslej skrbela za aktivnosti vodenja odnosov s tujimi javnostmi v sektorju za vsebinski digitalni marketing, bogate izkušnje pa je pridobila tudi z izvedbo vrste promocijskih akcij, predstavitev in sejmov v tujini.

"Z velikim veseljem in entuziazmom prevzemam zelo odgovorno delo na tako pomembnem emitivnem trgu za slovenski turizem. Zavezujem se, da bom Slovenijo in njeno turistično ponudbo v sodelovanju s partnerji z gospodarskega področja zastopala v najboljši luči in nadaljevala s prizadevanji za rast prepoznavnosti znamke I Feel Slovenia ter nagovarjanjem potencialnih nemških turistov z višjo kupno močjo," je ob imenovanju napovedala Kumer Bizjakova.

Po dolgih letih se s predstavništva STO v Nemčiji torej poslavlja Majda Rozina Dolenc.

Lani je na nemške goste odpadlo 12 odstotkov vseh prenočitev, ki so jih pri nas ustvarili tuji turisti; pred Nemčijo je bila zgolj Italija s 14-odstotnim deležem. Nemški turisti so ob tem število prenočitev glede na leto prej povečali za 26 odstotkov.