c S
Programski svet RTVS danes tudi o sklepu nadzornikov za razrešitev Kadunca 26.11.2018 07:33 Ljubljana, 26. novembra (STA) - Na dnevnem redu današnje seje programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je tudi informacija o sklepu nadzornikov zavoda za razrešitev generalnega direktorja RTVS Igorja Kadunca. Kot je za STA pojasnil predsednik programskega sveta Ciril Baškovič, na seji ne bodo odločali o Kadunčevi razrešitvi, ampak se bodo s sklepom zgolj seznanili.

Nadzorniki Kaduncu med drugim očitajo, da jih je prepozno seznanil s sodelovanjem njegovega sina z enim izmed filmskih podjetij, ki sodelujejo z RTVS. Očitajo mu tudi nezakonito zaposlovanje, saj je po njihovih ugotovitvah sklepal pogodbe o zaposlitvi svojih najožjih sodelavcev brez vsaj interne javne objave prostega delovnega mesta oziroma jih je sklepal mimo določil internih aktov.

Kadunc je prepričan, da očitki nadzornega sveta "niso dovolj težki". V odzivu je vendarle priznal nekatere nepravilnosti, a je dodal, da jih vodstvo RTVS že odpravlja. Obenem je nadzornikom očital vrsto nepravilnosti pri njihovem delu. Sicer je Baškovič v soboto pojasnil, da do takrat še ni prejel uradnega predloga nadzornikov za Kadunčevo predčasno razrešitev.

Končna odločitev o Kadunčevi usodi je v rokah programskega sveta. Za razrešitev generalnega direktorja RTVS je enako kot za njegovo imenovanje potrebnih najmanj 15 glasov v 29-članskem svetu.

Programski svet RTVS bo na današnji redni novembrski seji obravnaval tudi predlog rebalansa programsko produkcijskega načrta in finančnega načrta za letošnje leto. Prav tako bodo vzeli pod drobnogled predlog obeh načrtov za prihodnje leto. Prisluhnili bodo tudi poročilu varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev Ilinke Todorovski za letošnji oktober.

Pod točko razno pa je poleg informacije o sklepu nadzornikov zavoda za razrešitev generalnega direktorja tudi informacija o pobudi Koordinacije novinarskih sindikatov vodstvu RTVS za razrešitev odgovornega urednika televizijskega Programa plus Roka Smoleja.