c S
Na konferenci v Ljubljani o prihodnosti e-mobilnosti 23.11.2018 11:26 Ljubljana, 23. novembra (STA) - Na dvodnevni konferenci v Ljubljani številni tuji in domači gostje razpravljajo o sedanjosti in prihodnosti e-mobilnosti. Slovenija po besedah enega od pobudnikov konference Primoža Lemeža na tem področju ne more biti vzor, saj po obetavnem začetku in postavitvi električnih polnilnic na avtocestah v razvoj e-mobilnosti ni vlagala prav veliko.

Predsednik E-mobility.si, ki je eden od organizatorjev konference, Lemež je opozoril, "da danes zaradi onesnaževanja zraka, po krivdi prometnega sektorja, svet vsako leto utrpi več kot milijardo evrov škode".

Evropski poslanec iz skupine Zelenih Igor Šoltes je pripomnil, da se v Evropi na tem področju rado sprejema različne dolgoročne zaveze, "katerih pa se nato ne držimo". Države članice po njegovih besedah že izgubljajo boj proti Kitajski, kjer je elektro mobilnost in posledično proizvodnja električnih avtomobilov ter komponent močno v porastu.

Kot so Šoltesa še povzeli v družbi Adria Media Ljubljana, ki je eden od organizatorjev dogodka, Evropa pripravlja razpis za razvoj električnih baterij v višini 114 milijard evrov, s čimer bo vzpostavljenih tudi 260.000 delovnih mest.

V četrtek je na konferenci sodelovala tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki je izpostavila, da v Sloveniji obstaja strategija za razvoj, v sklopu katere ministrstvo med drugim načrtuje vzpostavitev električnih avtobusov in pa spodbujanje souporabe električnih vozil.

Nizozemski veleposlanik v Sloveniji Bart Twaalfhoven in višji svetovalec na ministrstvu za transport pri nizozemski vladi Evert Jan Schuurman sta predstavila načrte Nizozemske na področju e-mobilnosti. Twaalfhoven je izpostavil, da Nizozemska načrtuje popolno prepoved uporabe vozil z motorji z notranjim izgorevanjem do leta 2030. Do istega leta pa naj bi po besedah Schuurmana znižala tudi izpuste toplogrednih plinov za 49 odstotkov.

Tega naj bi se lotili z opogumljanjem lokalnih oblasti, dodatnimi subvencijami in z javno-zasebnimi partnerstvi.

Direktor področja za strateške inovacije pri Elesu Uroš Salobir je medtem izpostavil, da se bo treba nekoč, ko bodo električni avtomobili zaživeli v Sloveniji, tega lotiti z zvrhano mero pazljivosti. "Električni avtomobili bi namreč lahko sčasoma preobremenili obstoječe in prihodnje električno omrežje," je izpostavil.

Predstavnik avstrijskega OMV Richard Bachinger pa je na konferenci dejal, da sta dizel in bencin "kot sladkor za telo, nezdrav a priročen vir energije, ki pa se ju moramo v vsakdanjem prometu znebiti".

Peta konferenca o e-mobilnosti poteka v sodelovanju z nizozemsko ambasado, družbo OMV in Elesom. Skupaj jo sicer organizirata E-mobility.si in medijska založba Adria Media Ljubljana.