c S
Vlada pripravila javni poziv za predlaganje kandidatov za zastopnike pacientovih pravic 23.11.2018 06:10 Ljubljana, 22. novembra (STA) - Vlada je na današnji redni seji sprejela besedilo javnega poziva za predlaganje kandidatov za zastopnike pacientovih pravic na območnih enotah Nacionalnega inštituta za javno zdravje Celje, Novo mesto, Ravne na Koroškem in Koper, kjer se bodo zastopnikom iztekli mandati. Javni poziv bo objavljen tudi na spletni strani ministrstva za zdravje.

Zakon o pacientovih pravicah za vsako območje posameznega zavoda za zdravstveno varstvo, ki je na podlagi zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o zdravstveni dejavnosti pravni predhodnik Nacionalnega inštituta za javno zdravje in njegovih območnih enot, predvideva določeno število zastopnikov pacientovih pravic.

V skladu z zakonom zastopnike pacientovih pravic imenuje in razrešuje vlada.

Zastopnikom pacientovih pravic za Celje, Novo mesto, Ravne na Koroškem in Koper se mandat izteče 9. aprila 2019. V javnem pozivu je predviden 30-dnevni rok za zbiranje predlogov pooblaščenih predlagateljev kandidatov ter nadaljnji 60-dnevni rok za izbiro in obvestilo izbranim kandidatom.