c S
JYSK v Sloveniji dosegel rekordne rezultate 22.11.2018 13:13 Ljubljana, 22. novembra (STA) - Danska veriga pohištvenih prodajaln JYSK, ki je na slovenski trg vstopila leta 2008, je v minulem finančnem letu v Sloveniji dosegla rekordne rezultate. V finančnem letu, ki se je sklenilo s koncem avgusta, so v Sloveniji ustvarili 4,68 milijona evrov dobička iz poslovanja, kar je 12 odstotkov več kot v predhodnem letu, so sporočili iz družbe.

Bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) v Sloveniji so na letni ravni v verigi pohištvenih prodajaln povečali za 8,1 odstotka na 2,55 milijona evrov. Prihodki so narasli za 8,2 odstotka na 33,51 milijona evrov.

"Veselijo nas doseženi rezultati in to je gotovo najboljše leto do zdaj za JYSK Slovenija. Močna rast, ki jo beležimo že četrto leto zapovrstjo, je rezultat vlaganja v izobraževanje naših zaposlenih, ki radi pomagajo vsakemu kupcu," je ocenila upraviteljica Vesna Kukić Lončarić.

Prodaja se je povečala zlasti v kategorijah pohištva za dom pa tudi v vseh kategorijah, ki so povezane s spanjem, kot so ležišča, prešite odeje in vzglavniki.

Skupina JYSK je sicer z več kot 2600 trgovinami prisotna v 50 državah, v minulem poslovnem letu pa je imela rekordnih 3,58 milijarde evrov prometa in 474 milijonov evrov dobička iz poslovanja.