c S
Na kratko iz gospodarstva 22.11.2018 07:20 Ljubljana, 21. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Nadzorni svet Tovarne olja Gea je na današnji dopisni seji za predsednika nadzornega sveta izvolil Franca Freliha, za njegovo namestnico pa Marjanco Urbič. Nadzorniki so poleg tega imenovali revizijsko komisijo, v njej bodo Urbičeva kot predsednica ter Frelih in Urban Golob kot člana, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Gee.

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) je konec septembra družbi Slovenska industrija jekla (Sij), ki ima skupaj s Holdingom PMP v lasti 90,69-odstotni delež Perutnine Ptuj, poslalo zahtevo za odkup delnic Perutnine Ptuj, ki jih ima v lasti 226 malih delničarjev, ki so se pridružili shemi Delniška opora pri VZMD. Ker se Sij na zahtevo ni odzval, so ta teden na Okrožno sodišče v Ljubljani vložili predlog za sodni preizkus denarne odpravnine, ki jo uveljavljajo z zahtevo za izstop, so danes sporočili iz VZMD.

Na mesto predsednika Evropskega združenja geologov (European Federation of Geologists) je bil izvoljen kandidat Slovenskega geološkega društva Marko Komac, so sporočili iz Slovenskega geološkega društva. Evropska federacija geologov šteje 45.000 članov.

SKB banka je za imetnike kreditnih kartic Visa in Mastercard uvedla novost, po kateri lahko plačilo svojega nakupa razdelijo na več obrokov. Posebnost nove funkcionalnosti njihovih kreditnih kartic je, da odločitev za obročni nakup ni vezana na prodajno mesto ali terminal POS, temveč se stranka lahko za obročni nakup odloči šele po nakupu, ki ga opravi na prodajnem mestu ali prek spleta, so sporočili iz SKB.