c S
Počivalšek na obisku v Nemčiji 22.11.2018 08:28 Ljubljana, 22. novembra (STA) - Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek bo danes odšel na dvodnevni obisk v Nemčijo, kjer se bo med drugim srečal z nemškim ministrom za gospodarstvo in energijo Petrom Altmaierjem ter predsednikom nemškega združenja avtomobilske industrije VDA Bernhardom Mattesom.

Počivalšek bo z Altmaierjem danes spregovoril o digitalizaciji poslovanja podjetij, avtomobilski industriji, potencialnih investicijah in tudi o t. i. trojki predsedstev, kjer gre za trojke držav članic, ki predsedujejo Svetu EU. Slovenski trojček sestavljata še Nemčija in Portugalska.

V petek se bo delegacija odpravila še v Hannover, kjer bo na sedežu podjetja Tüv Nord potekala slovesna otvoritev častnega konzulata Republike Slovenije v Spodnji Saški. V sklopu otvoritve se bo minister srečal tudi s častnim konzulom Dirkom Stenkampom in državnim sekretarjem spodnje Saške Stefanom Muhlerjem.

Nemčija je najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica Slovenije. Lansko leto je bilo rekordno, saj je Slovenija ustvarila milijardo trgovinskega presežka, so zapisali na ministrstvu.