c S
Danes razglasitev sodbe nekdanjim vodilnim v Viator&Vektorju 21.11.2018 10:40 Ljubljana, 21. novembra (STA) - Sojenje nekdanjim vodilnim v Viator & Vektor Logistiki se z današnjimi sklepnimi besedami obtoženih končuje. Sodišče bo ob 11. uri razglasilo sodbo. Državni tožilec Matej Oštir je za nekdanjega prokurista družbe Petra Pavčka predlagal dve leti in pol, za nekdanjega predsednika uprave Skupine Viator & Vektor Zdenka Pavčka pa leto dni zapora.

Tožilec Petru Pavčku očita, da je storil kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja, ko je konec maja 2011 kot prokurist sprejel sklep o prenosu romunske hčerinske družbe na Izletnik Celje. Pred stečajem je Viator & Vektor Logistika močno okrepila vozni park tovornjakov v Romuniji, tako da je v Viator & Vektor Ro preselila skoraj 50 tovornjakov. Njegovemu očetu Zdenku Pavčku očita pomoč pri zlorabi položaja.

Poleg Zdenka Pavčka sta pomoči pri kaznivem dejanju zlorabe položaja obtožena še nekdanji direktor Viator & Vektor Logistike Bojan Novak in predsednik uprave Izletnika Celje Darko Šafarič. Tožilec je za Šafariča za očitano kaznivo dejanje predlagal leto in pol zaporne kazni, za Novaka pa pol leta. Med obtoženimi je tudi družba Izletnik, tožilec pa je predlagal, da se njeni pravni naslednici, družbi Nomago, naloži plačilo 100.000 evrov denarne kazni.

Obtoženi so sicer na predobravnavnem naroku in v glavni obravnavi večkrat zanikali, da bi storili očitana kazniva dejanja oz. komurkoli pridobili premoženjsko korist. Sojenje za očitana kazniva dejanja se je s predobravnavnim narokom v Ljubljani začelo decembra lani.