c S
Po ugotovitvah KPK prijava zoper Kadunca premalo utemeljena 20.11.2018 13:50 Ljubljana, 20. novembra (STA) - Po ugotovitvah Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je prijava nadzornega sveta RTV Slovenija zoper generalnega direktorja Igorja Kadunca, ker naj bi se vmešaval v razpis za neodvisne filmske producente in tako vplival v korist podjetja Arsemedia, premalo utemeljena, da bi sprožili postopek, poroča Delo.

Vzrok za prijavo je bilo domnevno vmešavanje v razpis decembra lani. Pri tem se je produkcijska hiša Arsemedia kot edina od 43 prijavljenih na razpis pritožila na postopek izbire. Zahtevala je pojasnila o ustreznosti postopka.

Na KPK so za Delo pojasnili, da postopka proti Kaduncu sploh niso sprožili, saj niti niso imeli potrebnih podatkov za to. "Pavšalne navedbe, da omenjena oseba pozna vse producente, ne zadoščajo, da bi se omenjeni osebi očitalo, da je njen zasebni interes vplival ali ustvarjal videz, da vpliva na njeno ravnanje," so povedali za časnik.

Po Kadunčevih besedah gre zgolj za poskus diskreditacije in za apetite nekaterih političnih skupin po prevladi nad nacionalno radiotelevizijo. Tako je bila povzročena škoda njemu osebno, pa tudi RTV Sloveniji, meni. Prepričan je, da se bo podobno zgodilo tudi s preostalima dvema točkama razrešitve, ki sta povezani z vprašanji integritete.

Kadunc se je iz previdnosti sam izločil iz vseh postopkov izbire v decembrskem razpisu za neodvisne filmske producente, ki jim RTV nameni okoli 1,7 milijona evrov.

Prejšnji teden je nadzorni svet predlagal Kadunčevo razrešitev z mesta generalnega direktorja RTV Slovenija. Poleg navedenega mu med drugim očitajo, da naj bi jih prepozno seznanil s sodelovanjem njegovega sina z enim izmed filmskih podjetij, ki sodelujejo z RTVS. Prav tako naj bi sklepal pogodbe o zaposlitvi svojih najožjih sodelavcev brez vsaj interne javne objave oz. mimo določil internih aktov.