c S
Počivavškova skupina sindikatov zapustila pogajanja 19.11.2018 15:03 Ljubljana, 19. novembra (STA) - V pogajanjih s koordinacijo stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja, ki jo vodi Jakob Počivavšek, se je danes zaostrilo. Predstavniki sindikatov so po nekaj več kot eni uri današnja pogajanja zapustili. Vladna stran je namreč zavrnila pogovore o točki, ki je zanje ključna, je ob odhodu povedal Počivavšek.

Kot je pojasnil, gre za vprašanje, kako se bo reševalo "porušena razmerja, ki bi bila lahko povzročena z izjemami, za katera se je vlada dogovorila z nekaterimi sindikati".

S tem bodo seznanili organe sindikatov, je napovedal Počivavšek in pojasnil, da so vladno stran pozvali, da bi bilo morda smotrno, da se na tej točki v pogajanja vključi tudi predsednik vlade Marjan Šarec.

Počivavšek ocenjuje, da bo pogajanja brez razrešitve tega vprašanja "skrajno težko nadaljevati". Tako jih tudi popoldne ne bo na skupni sestanek, na katerega je sicer vlada povabila vse stavkovne skupine sindikatov.