c S
Iskanje dveh novih članov uprave SDH v ciljni ravnini 19.11.2018 14:39 Ljubljana, 19. novembra (STA) - Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) bo na četrtkovi seji obravnaval predlog za imenovanje dveh novih članov uprave, je danes za STA povedal prvi mož nadzornikov SDH Damjan Belič. Po njegovih pričakovanjih bo namreč do takrat nominacijska komisija nadzornega sveta oblikovala končni predlog imen.

Na mednarodni razpis za dva nova člana uprave SDH, ki se je iztekel konec septembra, je pravočasno prispelo 38 prijav. V tem času so potekali pogovori s kandidati in ocenjevanje njihove kandidature. Belič pričakuje, da bo nominacijska komisija dokončni predlog oblikovala v sredo.

Upravo SDH vodi Lidija Glavina, v upravo pa je sodišče na predlog nadzornikov nedavno začasno imenovalo Vanesso Grmek. To se je zgodilo po odhodu začasnega člana uprave Andreja Bertonclja na mesto finančnega ministra in po junijskem odhodu Nade Drobne Popovič.

V javnosti za izpraznjeni mesti kroži več imen. Omenjajo se nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Dušan Zorko, nekdanji generalni direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič, Štefan Belingar iz BKS banke, nekdanji član uprave Heliosa Aleš Skok, Andrej Prebil in Igo Gruden iz DUTB, nekdanji član uprave Gorenja Peter Kukovica, vodja pravne službe SDH Marjeta Zevnik, nekdanji član uprave Sija Denis Mancevič in nekdanji član uprave Petrola Roman Dobnikar.