c S
Na kratko iz gospodarstva 17.11.2018 12:50 Ljubljana, 16. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Skupščina Mariborske livarne Maribor, edini delničar je Družba za upravljanje terjatev bank, je danes iz nadzornega sveta odpoklicala Petra Zoriča, za novega nadzornika pa imenovala Gregorja Krajnca, ki bo štiriletni mandat nastopil v soboto, izhaja iz zapisnika skupščine, objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Vlada je danes na dopisni seji Moniko Pintar Mesarič razrešila s položaja generalne direktorice direktorata za javno premoženje na ministrstvu za finance ter za vršilca dolžnosti generalnega direktorja imenovala Aleksandra Nagodeta. Nagode je imenovan s 17. novembrom do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 16. maja, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vlada je danes tudi imenovala Mirka Stoparja za generalnega direktorja direktorata za zdravstveno ekonomiko na ministrstvu za zdravje za dobo petih let.

Štiri mednarodne poslovne šole, slovenska IEDC-Poslovna šola Bled, nemška poslovna šola v Kölnu, južnoafriška poslovna šola Univerze v Stellenboschu in kitajski inštitut za inovacije v menedžmentu na Univerzi Zhejiang, so ustanovile Inštitut WISE za razvoj trajnostnega delovanja in etičnega poslovanja v rastočih gospodarstvih in ga ta teden tudi uradno odprle. Inštitut ima sedež na Bledu, regijske prostore v Kölnu, na Kitajskem in v Afriki, v kratkem pa se širi tudi v Rusijo, Južno Ameriko in Indijo, so sporočili z IEDC-Poslovne šole Bled.