c S
Janez Prašnikar z nagrado Financ za posebne gospodarske dosežke 16.11.2018 09:33 Ljubljana, 16. novembra (STA) - Na Poslovni konferenci Portorož, ki jo v Portorožu že 20. organizirata Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani in časnik Finance, so v četrtek zvečer nagrado za posebne gospodarske dosežke podelili profesorju na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani Janezu Prašnikarju, poročajo današnje Finance.

"V številnih objavljenih znanstvenih tekstih je sam ali pa v družbi svojih kolegic in kolegov ter študentk in študentov bil skrajno zvest ugotovljenemu, nikoli ni zaplaval nekam drugam, nekam, kjer bi bilo bolj udobno. Redni profesor Janez Prašnikar je zvest resnici, ki je ne prikraja. Krasi ga močan moralni imperativ, da dela dobro in pravilno. Pri tem je delaven, discipliniran, vsem nam je zgled. Kot profesor je v pomoč številnim slovenskim podjetjem kot njihov sodelavec ali svetovalec," so zapisali v obrazložitvi ob podelitvi nagrade.

Prašnikar je že več let tudi predsednik programskega sveta Poslovne konference Portorož. Kot redni profesor za področje ekonomije je avtor vrste člankov in knjig s področja tranzicijskega gospodarstva in obnašanja podjetij. Kot raziskovalec sodeluje s Centrom za ekonomsko politiko (CEPR) v Londonu in Inštitutom William Davidson na univerzi Michigan.

"Sem hvaležen in vzhičen. Rad bi se zahvalil udeležencem, izvajalcem, predvsem pa partnerjema Časniku Finance in matični fakulteti, ki je nisem nikoli zapustil. Predvsem pa bi se rad zahvalil svoji družini. Celo življenje sem delal tisto, pri čemer sem užival, padel noter in kar sem bil. Delal sem z veseljem in če bi bil še enkrat, bi delal isto," je povedal Prašnikar ob podelitvi nagrade.

Nagrada Časnika Finance je vrhunsko priznanje v slovenskem gospodarskem prostoru, ki je namenjeno posameznikom in organizacijam, ki pomembno prispevajo h gospodarskemu razvoju in povečevanju družbene blaginje. Lani je nagrado prejel Igor Akrapovič, ustanovitelj družbe Akrapovič, ki izpušne sisteme za motocikle in avtomobile prodaja po vsem svetu.