c S
Arso bo začasno vodil Gregor Sluga 16.11.2018 07:01 Ljubljana, 15. novembra (STA) - Vlada je na današnji seji imenovala Gregorja Slugo za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Agencije RS za okolje (Arso). Sluga bo Arso vodil do imenovanja generalnega direktorja, največ pa šest mesecev. Vlada je izdala tudi odločbo, s katero je s položaja generalnega direktorja Arsa razrešila Joška Kneza.

Minister za okolje in prostor Jure Leben je konec oktobra odredil notranji nadzor nad delom Arsa v primeru dveh postopkov, ki ju je agencija vodila v povezavi z načrtovanim črpanjem plina na območju Petišovcev. Ugotovitve neodvisne komisije za notranji nadzor so pokazale številne nepravilnosti, saj sta bili pri obeh postopkih kršeni načeli samostojnosti in neodvisnosti organa ter dela uradnih oseb.

Knez je zato v ponedeljek podal svoj odstop, vlada pa je danes izdala odločbo, s katero ga je razrešila s položaja. Knez je bil sicer na čelo Arsa imenovan 7. februarja letos, mandat pa bi se mu iztekel 28. februarja 2023, so iz vladnega urada za komuniciranje sporočili po seji vlade.

Vlada je na položaj v. d. generalnega direktorja Arsa hkrati imenovala Slugo, ki od leta 2013 opravlja naloge namestnika generalnega direktorja agencije. Knez bo Arso vodil do imenovanja generalnega direktorja, vendar največ za šest mesecev, to je do 15. maja 2019.