c S
Vlada razrešila Jeranka z vrha agencije za kmetijske trge 16.11.2018 07:01 Ljubljana, 15. novembra (STA) - Vlada je danes s položaja generalnega direktorja Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja razrešila Benedikta Jeranka in s petkom na predlog resorne ministrice Aleksandre Pivec za vršilca dolžnosti generalnega direktorja agencije imenovala Mirana Miheliča.

Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, je Mihelič za v. d. generalnega direktorja agencije, ki izvaja ukrepe skupne kmetijske politike, imenovan za največ šest mesecev.

Mihelič bo tako že dan po imenovanju na ta položaj zasedel vrh agencije, ki jo je dolga leta vodil Jeranko. Ta je na vrh agencije sicer prišel novembra 2007, nazadnje mu je vlada decembra lani podelila nov petletni mandat, ki mu je začel teči v aprilu.

Mihelič je diplomirani inženir agronomije in magister znanosti za državne in evropske študije. Trenutno je na agenciji vodja sektorja za neposredna plačila ter po navedbah vlade zelo dobro pozna delovanje agencije in ukrepe skupne kmetijske politike. Med drugim je tudi predstavnik Slovenije v odboru za neposredna plačila pri Evropski komisiji in predstavnik v skupini za spremljanje in vrednotenje skupne kmetijske politike pri Evropski komisiji.

Vlada lahko na podlagi zakona o javnih uslužbencih na predlog ministrice v enem letu od nastopa funkcije razreši generalnega direktorja v ministrstvu, predstojnika vladne službe, generalnega sekretarja v ministrstvu, predstojnika organa v sestavi ministrstva, načelnika upravne enote in direktorja občinske uprave oz. tajnika občine, ne glede na razloge, so še navedli.