c S
Gradbeništvo v prvih devetih mesecih z več kot 20-odstotno rastjo 15.11.2018 11:05 Ljubljana, 15. novembra (STA) - Gradbeništvo v Sloveniji v letošnjem letu beleži visoko rast. Med januarjem in septembrom letos je bila vrednost opravljenih gradbenih del za več kot petino višja kot v enakem obdobju lani, kažejo danes objavljeni podatki državnega statističnega urada.

V devetih mesecih gradbeništvo beleži 21,8-odstotno rast. Vrednost opravljenih gradbenih del na stavbah je bila višja za 23,2 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 21,2 odstotka.

Septembra je sicer vrednost gradbenih del v primerjavi z avgustom upadla za 1,2 odstotka. Vrednost opravljenih gradbenih del na stavbah je bila višja za 7,9 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa je bila nižja za 5,6 odstotka.

Glede na september lani pa je gradbeništvo v devetem letošnjem mesecu beležilo 25,7-odstotno rast. Vrednost teh del na stavbah je bila v tej primerjavi višja za 26,9 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 25,7 odstotka, še dodaja statistični urad.