c S
Salus kmalu v prevzem še preostalega deleža Sanolaborja 15.11.2018 09:48 Ljubljana, 15. novembra (STA) - Veletrgovec z zdravili in drugimi farmacevtskimi izdelki Salus je danes v časopisu Delo objavil namero za prevzem Sanolaborja. Salus je ta teden postal lastnik okoli 58-odstotnega deleža Sanolaborja, v prihodnjih 10 do 30 dneh pa bo objavil ponudbo za odkup še preostalih Sanolaborjevih delnic.

Salus je v torek zaključil nakup okoli 58-odstotnega deleža Sanolaborja, prodajna pogodba pa bo uresničena, če bo Salus v prevzemni ponudbi, ki bo sledila v prihodnjih dneh, lastništvo povečal na vsaj 75 odstotkov.

Sanolaborjev kapital je razdeljen na 25.478 delnic, Salus jih ima v lasti 14.827 oz. 58,2 odstotka vseh delnic in 58,4 odstotka delnic z glasovalno pravico.

Salus je prodajno pogodbo z lastniki omenjenega deleža Sanolaborja sklenil maja, julija so nakup potrdili delničarji Salusa, septembra je koncentracijo odobrila tudi agencija za varstvo konkurence.

V Salusu so se v prevzem Sanolaborja podali v luči krepitve dejavnosti zastopanja in širitve dejavnosti trženja in aktivne prodaje.

Salus je obvladujoča družba v skupini Salus, v kateri so še Salus Veletrgovina, Carso, Nensi, Medika Internacional, Carso Internacional Skopje in Carso Cro Zagreb.

Sanolabor je eno večjih slovenskih podjetij za veleprodajo in trženje na področju zdravstva, industrije, znanosti in šolstva. Najpomembnejši izdelki v prodajnem programu so medicinski pripomočki, medicinska in bolniška oprema, potrošni materiali in oprema za laboratorije, zdravila, izdelki za osebno zaščito ter dentalni izdelki.