c S
Na kratko iz gospodarstva 15.11.2018 07:20 Ljubljana, 14. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ukrajinska skupina MHP prevzem Perutnine Ptuj ponuja 270 milijonov evrov, medtem ko naj bi francoski LDC, s katerim se je lastnik Perutnine, Sij, sprva pogajal o prevzemu, a ga nato izločil, ponudil 210 milijonov evrov, je na podlagi neuradnih informacij danes poročal časnik Dnevnik.

Ljubljanska borza je na trg SI Enter uvrstila dodatnih 1.813.674 delnic družbe Gozdarstvo Grča, tako da je skupno število delnic sedaj 4.642.299, je danes objavila borza. Delnice so bile izdane in vplačane v okviru dokapitalizacije po ceni 1,27 evra za delnico oz. skupno 2,3 milijona evrov.

Addiko banka je odprla novo poslovalnico v trgovskem centru v središču Kočevja. Poslovalnica združuje sodobno, digitalno bančništvo s klasičnim načinom poslovanja s strankami, so poudarili v banki. V Addiku so ob tej priložnosti s po 1500 evri donacije podprli tudi dve lokalni humanitarni organizaciji.

Družba Vipa holding v likvidaciji je objavila mesečno poročilo po stanju na dan 31. oktober. Od vrednostnih papirjev je imela na ta dan v lasti le delnice družbe Vipa nepremičnine.