c S
Na jubilejni poslovni konferenci pogled v prihodnost 15.11.2018 07:30 Portorož, 15. novembra (STA) - Na dvodnevni 20. Poslovni konferenci Portorož, ki se bo v organizaciji ljubljanske ekonomske fakultete in časnika Finance začela danes, bo osrednja tema Posel jutri: načrtujete pet potez vnaprej? Na njej bodo izpostavili podjetja, ki so uspešno prekrmarila tudi slabe čase.

Tako bo v sedanjih dobrih, a negotovih časih po besedah programskega vodje konference Janeza Prašnikarja z ljubljanske ekonomske fakultete v ospredju razprava o tem, kako podjetja, ki se uspešno prebijejo skozi različna obdobja, ostanejo konkurenčna.

O tem, kakšni so obeti, bo tradicionalno spregovoril višji svetovalec z ekonomskega inštituta ljubljanske pravne fakultete Veljko Bole. Po njegovih ocenah je sicer Slovenija v času, ko se negotovost močno povečuje, bistveno v drugačnem položaju kot pred krizo leta 2008.

Konferenca, ki je v 19 letih gostila več kot 1000 udeležencev in več kot 400 govorcev, bo tudi tokrat postregla s številnimi uglednimi govorci, na njej pa bodo med drugim predstavili rezultate raziskovalnega projekta ekonomske fakultete o priložnostih in izzivih e-poslovanja.

Časnik Finance bo podelil nagrado za izjemne dosežke v gospodarstvu, s podjetniki in akademiki pa bo po napovedih organizatorjev pokramljal tudi predsednik vlade Marjan Šarec.