c S
Na kratko iz gospodarstva 14.11.2018 07:30 Ljubljana, 13. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) prodaja terjatve do "večje slovenske občine", ki so na 12. november znašale med tremi in petimi milijoni evrov. Ponudbe zbira do 13. decembra do 14. ure, kaže danes objavljen oglas. Za katero občino gre, DUTB ne razkriva. Kot so pojasnili, so bile terjatve na DUTB prenesene s pripojitvijo dveh bank v likvidaciji (Factor banke in Probanke), zato so informacije, povezane s tem premoženjem, po zakonu o bančništvu zaupne in jih DUTB lahko razkrije potencialnim kupcem samo ob podpisu izjave o nerazkrivanju podatkov.

Nekdanji vodja Medexa Aleš Mižigoj je dopolnil 90 let in ob tej priložnosti napovedal, da odhaja v pokoj. Mižigoj, ki je bil v Medexu 57 let, je vodenje družbe prevzel leta 1961 in jo takrat rešil pred stečajem, leta 2001 pa je položaj direktorja prepustil hčeri Aleši Mižigoj in v podjetju ostal kot njen svetovalec. Mižigoju so ob jubileju čestitali mnogi, med drugim tudi Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager in Ekonomska fakulteta v Ljubljani, so sporočili iz Medexa.

Nadzorni svet Prve Group se je na današnji redni seji seznanil s finančnim poročilom družbe Prva Group in njenih hčerinskih družb v prvih devetih mesecih letos ter načrti hčerinskih družb za obdobje 2019-2021. Nadzorniki so sprejeli tudi poslovni in konsolidirani načrt družbe Prva Group za obdobje 2019-2021. Več podrobnosti v sporočilu, objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze, niso razkrili.

NLB je za mesto objave nadzorovanih informacij, vezanih na svoje delnice in globalna potrdila o njihovem lastništvu, s katerimi se bo v sredo začelo trgovati na borzah v Ljubljani in Londonu, izbrala informacijska sistema obeh borz, to sta Seonet in RNS.