c S
Osebnemu bančništvu vse več pozornosti namenja tudi Nova KBM 13.11.2018 13:28 Maribor, 13. novembra (STA) - Nova KBM obeležuje eno leto od odprtja prve t. i. premium poslovalnice v Sloveniji, namenjene obstoječim in bodočim imetnikom premijskih osebnih storitev. Te vključujejo posamezniku prilagojene bančne storitve, ki so jim oktobra dodali tudi aplikacijo za pregled finančnega premoženja in izdelavo osebnih bančnih načrtov.

Kot so sporočili iz banke, želijo strankam z osebnim bančništvom ponuditi poenostavljeno poslovanje in posamezniku prilagojene storitve. Vključuje tudi prilagojeno osebno svetovanje pri naložbenih odločitvah.

"Za doseganje dolgoročnih finančnih ciljev je namreč ključna analiza trga in analiza posameznikovega finančnega stanja. Ob tem je danes finančno okolje precej bolj kompleksno kot nekoč, kar neposredno vpliva na težje odločanje vlagateljev," so poudarili.

Oktobra je Nova KBM uvedla tudi aplikacijo za pregled finančnega premoženja in izdelavo osebnih finančnih načrtov. Strankam bodo tako odslej na voljo poročila, ki bodo vsebovala vse informacije o sredstvih in obveznostih ter zavarovanjih in računih tako pri Novi KBM kot tudi pri drugih ponudnikih finančnih storitev.

Ob tem aplikacija omogoča izdelavo osebnega finančnega načrta, ki temelji na štirih stebrih finančne varnosti: načrtovanju likvidnostne rezerve, ustreznih zavarovanjih, načrtovanju potreb po financiranju in naložbah oziroma varčevanju za pokojnino, so še navedli.