c S
Agrokor v devetih mesecih z nižjimi prihodki in višjim dobičkom od načrtov 13.11.2018 12:53 Zagreb, 13. novembra (STA) - Hrvaški koncern Agrokor je v devetih mesecih ustvaril nekaj več 1,6 milijarde kun (okoli 216 milijonov evrov) dobička iz poslovanja, kar je 18,5 milijona kun več od načrtov, je danes sporočila izredna uprava največje hrvaške družbe. Prihodki so bili medtem nižji od pričakovanj.

Agrokor je v devetih mesecih pridelal nekaj manj kot 18 milijard kun prihodkov, kar je bilo za milijardo kun manj od načrtov, so zapisali v današnjem rednem mesečnem sporočilu o poslovanju na spletni strani koncerna. Največ prihodkov so prispevala podjetja iz sektorja trgovine na drobno, ki so ustvarila nekaj več kot 10 milijard kun prihodkov.

Levji delež odpade na trgovsko verigo Konzum, ki je zabeležila nekaj več ko 6,7 milijarde kun prihodkov in je za 0,6 odstotka presegla devetmesečne načrte, so zapisali.

Dobiček Konzuma pred obrestmi, davki, depreciacijo in amortizacijo (EBITDA) je bil skoraj 400 milijonov kun, kar je bilo 125 milijonov kun več od načrtov, so še objavili.

Izredna uprava v današnjem sporočilu ni primerjala letošnjih poslovnih rezultatov z enakim obdobjem lani, a je znano, da je imel Konzum v lanskih devetih mesecih 6,86 milijarde kun prihodkov in 220 milijonov kun EBITDA.

V današnjem sporočilu so izpostavili, da izredna uprava intenzivno nadaljuje postopke za uveljavitev poravnave, ki jo je konec prejšnjega meseca potrdilo visoko sodišče za gospodarske zadeve v Zagrebu.