c S
Na kratko iz gospodarstva 13.11.2018 07:31 Ljubljana, 12. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Iskra Zaščite, ki je v lasti grške skupine Raycap Group, je zaključila z gradnjo raziskovalno-razvojnega in proizvodnega kompleksa v poslovni coni Komenda. Tja so se preselili iz ljubljanskih Stegen, novi objekt pa jim bo omogočil rast in razvoj. Obsega avtomatiziran in robotiziran proizvodni obrat, skladišče, nov upravni sedež družbe ter enega največjih in najsodobnejših laboratorijev za testiranje prenapetostnih zaščit v Evropi, so sporočili iz družbe.

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) je male delničarje družbe Hoteli Bernardin povabilo k povezovanju v okviru delničarskega sporazuma oz. "Delniške opore". Največji delničar, družba Sava (37,76 odstotka vseh delnic), je namreč konec minulega meseca objavil prevzemno ponudbo za odkup delnic družbe Hoteli Bernardin, s katero ponuja 1,26 evra za posamezno delnico. "Po prepričanju strokovnih sodelavcev VZMD omenjena ponudba še zdaleč ne odraža dejanske vrednosti Hotelov Bernardin, saj je bila oblikovana na podlagi več kot štiri leta stare cenitve, ki je bila narejena za popolnoma druge namene," so izpostavili.