c S
NLB bo malim vlagateljem preplačilo vrnila do 15. novembra 09.11.2018 13:47 Ljubljana, 09. novembra (STA) - Mali vlagatelji, ki so vpisali in plačali delnice NLB po ceni 66 evrov za delnico, bodo razliko med vplačanim zneskom in številom dodeljenih delnic po končno ponujeni ceni, ki znaša 51,50 evra, dobili vrnjeno do 15. novembra, so danes povedali v NLB.

"Obvestila o dodelitvi delnic in vračilu sredstev bodo šla na pošto še ta teden, tako da jih vpisniki lahko pričakujejo v začetku prihodnjega tedna. Znesek bo vrnjen na bančni račun, ki ga je vsak vlagatelj navedel na vpisnem obrazcu," so dodali.

V postopku prve javne ponudbe delnic (IPO) so večino delnic ponudili v odkup institucionalnim vlagateljem, manjši del pa tudi malim vlagateljem v Sloveniji oz. fizičnim ali pravnim osebam, ki niso dobro poučeni investitorji. Ti so lahko vpisali najmanj 10 delnic in jih plačali po ceni 66 evrov. Neuradno so vplačali za okoli 30 milijonov evrov delnic. V NLB jim bodo razliko vrnili do 15. novembra.