c S
Na kratko iz gospodarstva 09.11.2018 07:17 Ljubljana, 08. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba KJK investicije 6 se je po pripojitvi Kovinoplastike Lož preimenoval v Kovinoplastiko Lož, kar pomeni, da bo Kovinoplastika svoj prevzem odplačala kar sama, piše današnji Dnevnik. Združitev pomeni tudi, da se bo zadolženost Kovinoplastike občutno zvišala. Družba je imela konec lanskega decembra skupno 412.000 evrov kratkoročnih in dolgoročnih finančnih obveznosti, KJK investicije 6 pa 15 milijonov evrov kratkoročnih obveznosti.

Heta Asset Resolution, slaba banke nekdanje avstrijske Hypo banke, spet prodaja soboški hotel Diana, in sicer po ceni 1,8 milijona evrov, piše današnji Večer. Za nakup so bili načeloma že dogovorjeni s potencialnim kupcem, a je posel padel v vodo. V Heti zadeve ne komentirajo, po neuradnih informacijah časnika pa naj bi šlo za dva poslovna partnerja, ki nista mogla zapreti finančne konstrukcije za nakup. Da bi ga lažje prodali, naj bi pri Heti želeli prekiniti tudi sodelovanje s trenutnim uporabnikom hotela, soboško družbo Hotel Diana.

Družba za upravljanje terjatev banke (DUTB) je na spletni strani objavila vabilo k oddaji zavezujočih ponudb za nakup kompleta zemljišč na Parmovi ulici v Ljubljani. Predmet prodaje so nepremičnine - 32 v večini zazidanih stavbnih zemljišč, skupne površine 13.151 kvadratnih metrov, na katerih v naravi stoji več starejših poslovnih objektov, primernih za rušenje, na Parmovi in Kurilniški ulici v Ljubljani. Informativna prodajna cena je določena pri 2,6 milijona evrov, DUTB pa bo ponudbe sprejemala do 10. decembra.