c S
Societe Generale v četrtletju z močno rastjo dobička 08.11.2018 11:35 Pariz, 08. novembra (STA) - Francoska banka Societe Generale, katere del je tudi slovenska banka SKB, je v tretjem letošnjem četrtletju ustvarila 1,2 milijarde evrov čistega dobička, kar je 32,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani. S tem je precej presegla pričakovanja analitikov, ki so ji napovedovali slabih 900 milijonov evrov dobička.

Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP navedli v banki, so v veliki meri uspešno rešili vse zadeve, povezane z ameriškimi kaznimi zaradi domnevne kršitve sankcij proti Iranu.

Je pa Societe Generale zvišala rezervacije za 136 milijonov evrov, da bi lahko krila morebitne prihodnje poravnave z ameriškimi oblastmi v zvezi s kršitvami sankcij.

Skupina se je v minulih mesecih soočala z več tožbami. Med drugim se je s francoskimi in ameriškimi regulatorji sporazumela v višini kazni, ki jo bo plačala zaradi podkupovanja sina Moamerja Gadafija v Libiji in manipulacije z obrestno mero libor. Franciji in ZDA bo plačala po 250 milijonov evrov.