c S
Cene nafte nespremenjene 08.11.2018 09:07 Singapur, 08. novembra (STA) - Cena nafte so v današnjem azijskem trgovanju ostale skoraj nespremenjene. Osrednja tema na trgu je prihajajoče srečanje pomembnih naftnih akterjev. V nedeljo bodo namreč v Abu Dabiju zasedali ministri držav članic Opeca in nekaterih drugih držav, ki z njim sodelujejo pri uravnavanju količine nafte na svetovnih trgih.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent je bilo treba zjutraj odšteti 72,13 ameriškega dolarja, kar je šest centov več kot v sredo. Cena zahodnoteksaške nafte je prav tako neznatno zrasla, in sicer za deset centov na 61,77 dolarja.

Na srečanju v Abu Dabiju bodo po pričakovanjih določili prihodnjo politiko razširjenega Opeca. Po nekaterih poročilih naj bi bilo na srečanju govora tudi o možnosti manjšega črpanja nafte naslednje leto zaradi naraščajočih zalog v industrijskih državah in padajočih cen surove nafte.

Če bi se delegati dejansko dogovorili za manj črpanja, bi bil to že drugi preobrat v zelo kratkem času, poroča nemška tiskovna agencija dpa.