c S
Delovno sodišče v Celju razveljavilo sklep o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice 07.11.2018 15:02 Celje, 07. novembra (STA) - Delovno sodišče v Celju je razveljavilo februarski sklep o imenovanju Margarete Guček Zakošek za direktorico celjske bolnišnice. Kot je danes za STA povedal odvetnik Igor Inkret, ki zagovarja Branka Gabrovca, ki je prav tako kandidiral za direktorja celjske bolnišnice, je bil sklep o imenovanju Guček Zakoškove nezakonit.

Inkret je dodal, da je sodišče celjski bolnišnici naložilo ponovno odločanje o imenovanju direktorja celjske bolnišnice. Guček Zakoškova pa je za STA povedala, da zadeve ne more komentirati, ker še nima nobene informacije o sodbi sodišča.

Odvetnik celjske bolnišnice Stojan Zdolšek je medtem za STA ocenil, da je odločitev sodišča nepravilna in nezakonita, zato se bo zoper sodbo v roku tudi pritožil. Po njegovih besedah je sodišče ugotovilo, da je razpisna komisija bolnišnice sama sprejela vsebinsko odločitev glede izpolnjevanja pogojev za direktorja, kar naj bi bilo po stališču sodišča v nasprotju s poslovnikom bolnišnice. Takšno ravnanje je po oceni sodišča nezakonito in bi lahko bistveno vplivalo na odločitev o izbiri kandidata za direktorja bolnišnice.

Kot je dodal Zdolšek, je sodišče zavrnilo trditev Gabrovca, da Guček Zakoškova ne izpolnjuje razpisnih pogojev. Prav tako je zavrglo tožbeni zahtevek v delu, v katerem je Gabrovec zatrjeval, da izpolnjuje razpisne pogoje za direktorja celjske bolnišnice.

Gabrovec se je na sklep o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice pritožil, ker ga je razpisna komisija sveta zavoda celjske bolnišnice izločila s seznama kandidatov za novega direktorja bolnišnice.

Razlog za izločitev Gabrovca naj bi bilo neizpolnjevanje pogojev za razpisano delovno mesto, saj naj bi imel premalo let vodstvenih delovnih izkušenj. S seznama kandidatov ga je 5. februarja na seji sveta zavoda izločila razpisna komisija, ki jo je vodila Barbara Tiselj, sicer strankarska kolegica na omenjeni seji izvoljene direktorice Margarete Guček Zakošek. Obe sta namreč članici SMC.

Delovno sodišče je konec februarja na predlog Gabrovca izdalo začasno odredbo, da se zadrži izvršitev sklepa sveta zavoda celjske bolnišnice o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico za mandatno obdobje štirih let. Nato pa je v začetku aprila ugodilo ugovoru celjske bolnišnice in razveljavilo izdano začasno odredbo. Guček Zakoškova je mandat nastopila konec februarja.