c S
Munich Re v tretjem četrtletju presegla pričakovanja 07.11.2018 11:25 München, 07. novembra (STA) - Pozavarovalnica Munich Re je v tretjem četrtletju presegla pričakovanja analitikov in zabeležila 483 milijonov evrov dobička, medtem ko je v enakem obdobju lani zaradi številnih orkanov v ZDA in dveh potresih v Mehiki poročala o izgubi v višini 1,4 milijarde evrov.

Nemška pozavarovalnica je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes izpostavila, da je bil v tretjem četrtletju dobiček višji kljub visokim izplačilom škode, ki sta jo povzročila tajfun Jebi in orkan Florence (vsak okrog 300 milijonov).

Munich Re tako pričakuje, da se ji bodo uresničili načrti o dobičku v višini 2,1 in 2,5 milijarde evrov za celotno leto. "Dober rezultat v tretjem četrtletju je dobra popotnica za dosego cilja glede dobička za leto 2018 - kljub številnim hudim naravnim katastrofam, ki se nadaljujejo tudi v četrtem četrtletju," je sporočil glavni finančnik Jörg Schneider.

Dobiček hčerinske družbe Ergo iz Düsseldorfa bi lahko letos dosegel 350 milijonov evrov, medtem kot je direktor podjetja doslej napovedoval med 250 in 300 milijoni evrov dobička.