c S
Izdana odločitev o podpori dvema velikima projektoma v Slovenj Gradcu 07.11.2018 10:27 Slovenj Gradec, 07. novembra (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za dva velika projekta v Mestni občini Slovenj Gradec. Projekta izgradnje kopališča s parkom urbanih športov in bloka neprofitnih stanovanj sta skupaj vredna 11,1 milijona evrov, od tega bo 6,2 milijona evrov prispeval evropski sklad za regionalni razvoj.

Uradno se projekta imenujeta Sanacija degradiranega območja Mercator - gradnja zimskega bazena in urbanega parka ter Blok neprofitnih stanovanj Polje. Projekta sta del Trajnostne urbane strategije mesta Slovenj Gradec in se izvajata s pomočjo mehanizma celostnih teritorialnih naložb.

Glavni cilj projekta sanacije degradiranega območja Mercator je celostna ureditev degradiranega območja v javno površino urbanega parka, ki bo skupaj z novim javnim bazenskim kompleksom z zimskim in letnim bazenom predstavljala reaktivacijo neizkoriščenega prostora znotraj urbanega območja. Projekt je vreden 6,8 milijona evra, od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4,1 milijona evrov.

V novem bloku neprofitnih stanovanj, ki ne bo zgrajen v leseni izvedbi, kot je sprva načrtovala občinska uprava, ampak v klasični gradnji, bo 54 neprofitnimi stanovanj. Naložba predvideva še ureditev ceste, pločnikov za pešce, parkirišča in zelenih površin okoli zgradbe. S tem bo odpravljena fizična degradacija obravnavanega območja.

Za ta projekt v vrednosti 4,3 milijona evra bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 2,1 milijona evrov, so sporočili iz vladne služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad.