c S
Slovenija se predstavlja najboljšim v svetu luksuznega turizma 07.11.2018 09:16 Ljubljana, 07. novembra (STA) - Slovenija se v italijanskih Benetkah ta teden predstavlja najuspešnejšim članom združenja Virtuoso - globalnega združenja s področja butične in luksuzne potovalne in turistične industrije. Predstavitev je priložnost za povečanje prepoznavnosti države v zanjo zelo pomembnem segmentu, poudarjajo na Slovenski turistični organizaciji (STO).

V Benetkah med 4. in 8. novembrom poteka letno srečanje Virtuoso Chairman's Event, ki se ga udeležuje med 180 in 200 izbranih ključnih odločevalcev združenja Virtuoso. Gre za tiste člane, ki dosegajo najvišje prodajne rezultate, najvišjo prodajo na zaposlenega, najvišjo rast prodaje ter so najbolj aktivni v programih in storitvah združenja.

Italija je med ameriškimi gosti med najbolj obiskanimi in najbolj zaželenimi evropskimi destinacijami letos. Geografska bližina Benetk pa odpira tudi potencial za navezavo slovenskih turističnih programov na beneško ponudbo. Na STO zato vidijo velik potencial za predstavitev Slovenije kot odlične destinacije v segmentu butičnih in luksuznih potovanj za ameriške in ostale goste članov združenja Virtuoso.

Virtuoso je s povabilom za predstavitev Slovenije naši državi izkazal posebno pozornost, je poudarila direktorica STO Maja Pak. "Pričakujemo, da bo predstavitev Slovenije blizu 200 organizatorjem potovanj prinesla večjo prepoznavnost in zanimanje med agenti, ki nagovarjajo goste višjih dohodkovnih razredov, ter posledično tudi med njihovimi strankami, ki se zanimajo za nove privlačne destinacije, ki nudijo odlična doživetja," je dodala.

Slovenija v zadnjih letih beleži visoko rast števila prihodov in prenočitev turistov, sedaj pa je med osrednjimi cilji povečevanje prilivov iz naslova izvoza potovanj. Do leta 2021 naj bi ti prilivi dosegli do štiri milijarde evrov.

STO je bila sicer avgusta letos na letnem osrednjem dogodku Virtuosa v Los Angelesu izpostavljena kot nominiranka za najboljšo turistično organizacijo leta. Združenje je decembra lani na naslovnico svoje publikacije Virtuoso Traveler umestilo fotografijo Blejskega jezera in Slovenijo označilo za vzhajajočo zvezdo Evrope, januarja letos pa jo je umestilo med 18 top destinacij za leto 2018.