c S
GE v tretjem četrtletju s skoraj 23 milijard dolarjev izgube 30.10.2018 13:40 New York, 30. oktobra (STA) - Ameriški industrijski konglomerat General Electric (GE) je v tretjem četrtletju zabeležil 22,8 milijarde dolarjev (okoli 20,1 milijarde evrov) čiste izgube, medtem ko je v enakem lanskem obdobju poročal o 1,3 milijarde dolarjev čistega dobička. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP gre rezultat pripisati predvsem večjemu odpisu sredstev.

Kot poroča AFP, je izguba posledica 22 milijard dolarjev vrednega odpisa sredstev. Ob objavi četrtletnih rezultatov je GE oklestil četrtletne dividende z 12 centov na zgolj en cent.

Prihodki od prodaje so v tretjem letošnjem trimesečju padli za 3,6 odstotka na 29,6 milijarde dolarjev.

Kot še poroča francoska tiskovna agencija, GE beleži velik padec povpraševanja po turbinah, kar gre med drugim pripisati rasti obnovljivih virov energije.

Nekdanji izvršni direktor GE John Flannery je v luči slabših rezultatov napovedal ukinjanje delovnih mest in reorganizacijo, a so ga z začetkom tega meseca zamenjali, vajeti pa je prevzel H. Lawrence Culp.

Investitorji so bili z nekdanjim vodstvom nezadovoljni tudi zaradi tega, ker je podjetje izpadlo iz prestižnega indeksa Dow Jones. Culp je ob objavi četrtletnih rezultatov izpostavil, da namerava v prvih 100 dneh mandata podjetje spraviti nazaj na pot do zmage.