c S
Skupina Podravka v prvih devetih mesecih z višjimi prihodki in dobičkom 30.10.2018 11:53 Zagreb/Koprivnica, 30. oktobra (STA) - Hrvaška skupina Podravka je v prvih devetih mesecih ustvarila nekaj več kot tri milijarde kun (416 milijonov evrov) prihodkov, kar je 3,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je narasel z 54,1 milijona kun na nekaj manj kot 186 milijonov kun, so sporočili danes s sedeža družbe.

Skupina Podravka je v prvih devetih mesecih nadaljevala z rekordnimi poslovnimi rezultati, ki so posledica krepitve večine segmentov poslovanja za štiri odstotke, so izpostavili v današnjem poročilu o poslovanju.

Krepitev prodaje dobičkonosnih izdelkov ob sočasnem nadzoru operativnih stroškov je prinesla dvomestno rast dobičkonosnosti, so navedli.

Podravkin segment hrane se je okrepil za 2,8 odstotka in je dosegel 2,4 milijarde kun (324 milijonov evrov) prihodkov. Največja rast, 8,7-odstotna je bila v programu otroške hrane, sladic in prigrizkov, sledita programa Žito in Lagris s po 6,1 odstotka. V segmentu farmacija so prihodke zvišali za 4,7 odstotka na 639 milijonov kun.

Uprava je še naprej osredotočena na znižanja zadolženosti, v ospredju bodo tudi nadaljevanje organske rasti, upravljanje s finančnimi tokovi in izboljšanja interne učinkovitosti, so sklenili.