c S
AVK odobrila prevzem Tovarne olja Gea 29.10.2018 14:18 Ljubljana/Slovenska Bistrica, 29. oktobra (STA) - Koncentracija podjetij Plasta in Tovarna olja Gea je skladna s pravili konkurence, je, kot je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila Tovarna olja Gea, odločila Javna agencija RS za varstvo konkurence (AVK).

Družba Plasta, ki je v lasti podjetnika Franca Freliha, je julija letos s konzorcijem prodajalcev - družbe TCK, KD Skladi, KD Kapital, KD Group, Adriatic Slovenica, Primorski skladi in Apis-Vita - sklenila pogodbo o nakup 60,11-odstotnega deleža bistriške tovarne olj, za delnico pa je plačala pet evrov. Nato je lastniški delež povečala na 95,30 odstotka in na skupščini 16. novembra bo odločala o iztisnitvi preostalih delničarjev.

Uprava Tovarne olja Gea je prevzem ocenila kot dober, saj da jim zagotavlja nadaljevanje izvajanja poslovne politike in strategije. Prevzem bo po ocenah uprave prispeval k večji poslovni uspešnosti ter s tem zagotovitvi dolgoročnega razvoja in obstoja podjetja.

Ob tem so v podjetju ter tudi v sindikatu in svetu delavcev zadovoljni z zagotovilom novega lastnika, da ne načrtuje spremembe sedeža podjetja niti večjega prestrukturiranja, ki bi ogrožalo delovna mesta in napovedovalo spremembe v vodstvu bistriške družbe.