c S
Gradnja Lidlovega poslovno-logističnega centra poteka po načrtih 29.10.2018 07:29 Arja vas, 28. oktobra (STA) - Gradnja Lidlovega poslovno-logističnega centra v Arji vasi pri Žalcu poteka po načrtih. Zaključeno je globoko temeljenje, postavljajo nosilno konstrukcijo, zaključuje se tudi gradnja strehe, je za STA povedala tiskovna predstavnica Lidla Tina Cipot. Odprtje logističnega centra je načrtovano za konec leta 2019.

Gradnja poslovno-logističnega centra je stekla junija letos, naložba pa je ocenjena na 70 milijonov evrov. V novem logističnem centru je predvidena zaposlitev okoli 200 novih delavcev.

Lidlov logistični center bo stal na več kot 13 hektarjih zemljišča, z njim pa bodo bistveno povečali skladiščne zmogljivosti in posodobili način dela.

Z novim logističnim centrom v velikosti več kot 57.000 kvadratnih metrov bo Lidl Slovenija utrdil svoj položaj kot eno pomembnejših trgovskih podjetij in zaposlovalcev v Sloveniji. Družba namreč zaposluje okrog 1500 delavcev.

Hkrati bo to tudi eden prvih modularnih Lidlovih logističnih centrov na svetu, s čimer se bodo logistične poti bistveno skrajšale in prilagodile trenutnim potrebam. Poleg vrhunske tehnologije in posodobitve dela bo stavba zgrajena po standardih, s katerimi se bo Lidl, ki je v Sloveniji prisoten 11 let, potegoval za mednarodno priznan certifikat trajnostne gradnje in delovanja.

Logistični center bo v celoti deloval okolju čim bolj prijazno, na strehi pa bo imel sončno elektrarno z zmogljivostjo enega megavata, so še pojasnili v družbi.

Novi logistični center bo približno enkrat večji od zdajšnjega v Komendi. Na vprašanje, kaj bodo naredili s centrom v Komendi, so v Lidlu odgovorili, da se za zdaj še niso odločili, preverjajo pa številne možnosti. Direktor Lidla Slovenija je junija ob položitvi temeljnega kamna za novi kompleks med temi omenil prodajo, oddajo v najem in opcijo, da ga izkoristijo za določene mednarodne projekte.

Lidl ob tem načrtuje še precej večjo investicijo. V ljubljanskem Zalogu naj bi tako zrasel logistični center, ki ne bi pokrival zgolj Slovenije, ampak širšo regijo. Ljubljanski mestni svetniki so sredi meseca na zadnji seji v tem mandatu potrdili občinski podrobni prostorski načrt za območje med ranžirno postajo in Zaloško cesto, kjer Lidl načrtuje omenjeno naložbo. Že prve napovedi o načrtovani pozidavi tega območja so sicer med krajani naletele na odpor, saj se zaradi povečanega prometa in hrupa bojijo občutno poslabšane kakovosti življenja.