c S
Analitik o ceni za NLB: Ponujen razpon odraz trenutnih razmer 26.10.2018 13:29 Ljubljana, 26. oktobra (STA) - Razmere na kapitalskih trgih so se v zadnjih tednih precej poslabšale. "Zato lahko rečemo, da je ponujen razpon predvsem odraz trenutnih razmer, in ne samega poslovanja banke," je za STA dejal direktor upravljanja premoženja Alta Invest Matej Šimnic. Kakšna bo končna cena, bo tako odvisno od razmer in interesa.

"Vse bo odvisno od interesa tujih vlagateljev. Glede na volatilnost trgov se lahko sentiment v naslednjih dneh obrne tako v eno in drugo stran, od tega pa bo odvisen končni izplen," je napovedal Šimnic.

Medtem ko bodo na tuje vlagatelje po njegovem vplivale razmere na globalnih trgih, bi lahko pri malih vlagateljih pomembno vlogo igrala dividendna politika. "Donosnost bo bolj privlačna na nižjem delu razpona, vendar bo tudi pri višji vrednosti in pričakovani stabilizaciji poslovanja dividendna donosnost konkurenčna ostalim izdajateljem na Ljubljanski borzi," je dodal.

SDH je danes objavil prospekt za prodajo do 75 odstotkov minus ena delnica NLB. V njem je cenovni razpon, v katerem se bo gibala končna cena za delnico NLB, postavljen pri 51,50 in 66 evrov. To predstavlja od 68 do 88 odstotkov knjigovodske vrednosti NLB, ki je sredi leta dosegla 75,40 evra.