c S
ITM izvoznik leta 2018 je Geneplanet 26.10.2018 07:30 Ljubljana, 25. oktobra (STA) - Letošnji prejemnik nagrade ITM izvoznik leta, ki jo je danes v okviru zaključka enajste izvedbe mednarodnega izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja (ITM) podelila javna agencija Spirit Slovenija, je družba Geneplanet iz Ljubljane. Gre za stabilno podjetje z visoko dodano vrednostjo in učinkovitim konceptom delovanja, so pojasnili.

Kot so v obrazložitvi pojasnili v Spiritu, vodilnega evropskega ponudnika inovativnih rešitev na področju zagotavljanja zdravja in zdravega življenjskega sloga, ki temeljijo na preventivnih genetskih analizah, odlikujejo izvozna naravnanost, agilnost in inovativna proaktivnost.

Finančni, izvozni in razvojni kazalniki tudi po objektivnih podatkih dokazujejo stabilnost podjetja Geneplanet, krepitev tržne pozicije v mednarodnem okolju ter rast pozitivnih rezultatov. V podjetju dosegajo visoko dodano vrednost, ki se giblje skoraj 30 odstotkov nad slovenskim povprečjem njihove panoge, povečujejo zaposlovanje in širijo svojo prisotnost na mednarodnih trgih.

S svojimi produkti so prisotni v več kot 30 državah, še letos pa nameravajo aktivirati tudi prvi regijski hub v Singapurju. Pri umeščanju na mednarodne trge so jim ključni odnosi z dobavitelji in partnerji, zato njihov koncept delovanja po navedbah Spirita izhaja iz odprte komunikacije, pogostih interakcij in definiranja jasnih ciljev.

Za dobro motivacijo zaposlenih skrbijo tudi z izobraževanjem. Spodbujajo osebno rast in strokovni razvoj zaposlenih, med katere sprejemajo tudi tujce in na ta način gradijo odprto multikulturno okolje.

Z naložbami v razvoj novih izdelkov in rešitev ter umeščanjem na nove trge z različnimi oblikami delovanja v podjetju zagotavljajo visok obseg in proaktivnost mednarodnega poslovanja, so še poudarili v Spiritu.

Finalisti so bili še Belinka Perkemija, Nektar Natura, Red Orbit in Seltron.

Nagrado ITM izvoznik leta so letos podelili petič, dosedanji prejemniki pa so bili še Xlab, Metra inženiring, Strip's in Špica International. Izobraževalni program ITM je letos potekal enajstič, v njem pa se je vključno z letošnjo izvedbo usposabljalo 148 predstavnikov slovenskih podjetij.

Program je prvenstveno namenjen mlajšim zaposlenim v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij. Na izobraževanje vabijo posameznike, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja ter želijo aktivno pripomoči k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Diplome so letos prejeli Monika Adrinek iz podjetja Maremico, Simona Bergant (Resevo), Martin Blazinšek (Chipolo), Špela Grabnar (Parsek), Mateja Kalin (Bujaka), Aljaž Kete (Ekstel), Luka Lieber (Beenius), Marta Mohorič (Tu-val), Gregor Osovniker (Iolar), Erik Panič (Medex), Tinkara Pavlič (Conditus), Tine Pikl (Sax konstrukcije), Alen Pliberšek (Mik), Miha Prosen (Studio List) in Tomaž Štular (Štular plus).