c S
Twitter v tretjem četrtletju presegel pričakovanja 25.10.2018 14:58 Washington, 25. oktobra (STA) - Ameriški Twitter je v tretjem četrtletju presegel pričakovanja in zabeležil 789 milijonov dolarjev (691 milijonov evrov) čistega dobička. V enakem lanskem obdobju je podjetje poročalo o 21 milijonih dolarjev izgube. Prihodki so se okrepili za 29 odstotkov na 758 milijonov dolarjev (664 milijonov evrov), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Število rednih mesečnih uporabnikov Twitterja je v primerjavi z drugim letošnjem četrtletju padlo, in sicer s 335 milijonov na 326 milijonov, poroča AFP. V podjetju padec med drugim pripisujejo dejstvu, da si prizadevajo zapirati lažne in sporne uporabniške račune, prav tako so davek terjala nova poostrena pravila EU o zasebnosti.

"Napredujemo v prizadevanjih, da uporabnikom vsak dan nudimo bolj varno in zdravo platformo," je ob objavi rezultatov dejal izvršni direktor Jack Dorsey.

Rezultati v tretjem četrtletju so presegli pričakovanja analitikov, delnica Twitterja pa je v trgovanju pred odprtjem borznega parketa poskočila za skoraj 14 odstotkov.

Pri rekordnem dobičku je sicer podjetje upoštevalo tudi enkratni znesek iz naslova prilagoditve vrednotenja davkov, brez omenjenega zneska pa bi se dobiček ustavil pri 163 milijonih evrov, še poroča agencija.

Twitterju se je sicer iz rdečih številk uspelo izviti šele v zadnjih četrtletjih, potem ko je več let posloval z izgubo, še vedno pa se sooča z izzivom, kako pritegniti širšo množico uporabnikov. Njihovo družbeno omrežje je sicer priljubljeno predvsem pri zvezdnikih, novinarjih in politikih.