c S
Na kratko iz gospodarstva 25.10.2018 07:20 Ljubljana, 24. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Enota južnokorejskega konglomerata CJ Group, ki naj bi se zanimala za slovensko podjetje za oglaševanje in prodajo Studio Moderna, katerega ustanovitelj in večinski lastnik je Sandi Češko, med lastniki pa je tudi več ameriških skladov, je odstopila od namere za prevzem te družbe. Med razlogi za to je navedla nesprejemljive pogoje za prevzem, je poročala spletna stran theinvestor.co.kr.

Upravni odbor družbe Union hoteli je na ponedeljkovi seji imenoval Petra Krivca za izvršnega direktorja družbe za finance za štiriletno mandatno obdobje, Tadejo Čelar, zdaj neizvršno članico, pa za namestnico predsednice upravnega odbora družbe in članico revizijske komisije upravnega odbora družbe. Upravni odbor se je seznanil z informacijo o poslovanju skupine Union hoteli v prvih devetih mesecih in ob tem ugotovil, da sta družba in skupina likvidni, solventni in kapitalsko ustrezni. Poleg tega je potrdil pravilnike o sistemizaciji, organiziranosti, plačah in delovni uspešnosti in napredovanju na delovnem mestu za družbi Union hoteli in IP Central ter se seznanil z večjimi investicijami v naslednjih mesecih: prenovo hotelskih sob in javnih prostorov v hotelu Lev ter celovito prenovo hotela Central, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Krka je od 19. do 22. oktobra odkupila 267 lastnih delnic v skupni vrednosti 14.738 evrov in jih ima zdaj v lasti 840.776 oz. 2,564 odstotka vseh.

V Mariboru se je danes končal dvodnevni investicijski forum ESIC 2018 - East Slovenia Investment Compass, na katerem se je več kot 80 udeležencev iz desetih držav seznanilo z investicijskim potencialom vzhodne Slovenije. Na individualnih sestankih so jim predstavili več kot 50 projektov, za katere se išče investitorje, so sporočili iz Mariborske razvojne agencije.